На официална церемония в зала Колодрума беше открита Европейската купа по кикбокс. Състезанието е единственото в България, което е част от календара на Световната федерация по кикбокс WAKO.

На церемонията присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров, неговият заместник Иван Стоянов и директор Дирекция спорт и младежки дейности Иван Запрянов, Ищван Кирали - президент на Европейската кикбокс федерация, президентът на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай Галин Димов и други. 

"За мен е голяма чест да видя зала Колодрума пълна с бойци. Аз също се занимавам с бойни спортове и за мен това значи много. Няколко пъти сме организирали в тази зала Световни първенства по таекуондо. Пожелавам често осъждане на съдиите и без травми на състезателите", заяви кметът Костадин Димитров.

"За мен е огромна чест да приемем първата Европейска купа по кикбокс в България. Пожелавам успех на всички и нека по-добрите да победят", каза президентът на Европейската кикбокс федерация Галин Димов.

"Горд съм, че съм тук. Искам да благодаря на всички хора, които направиха това възможно. Това е 4-та Европейска купа от началото на годината. Организацията е на много високо ниво и ще се получи страхотно състезание. Европейската купа по кикбокс в Пловдив е официално открита", заяви Ищван Кирали - президент на Европейската кикбокс федерация.

Подадените заявки за участие в Пловдив са 1953 от 110 клуба и 21 държави. Срещите ще се играят на 8 татмита и 2 ринга.

България ще бъде представена от 710 кикбоксьори във всички възрасти, категории и стилове.

Битките продължават днес до края на деня, а утре е финалният ден на надпреварата, която стартира вчера.