Световният шампион по бокс в свръхтежка категория на версиите IBF, WBA, WBО, IBO Владимир Кличко възобнови подготовката си за битката с официалния претендент на IBF Кубрат Пулев. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 6 септември в Хамбург, но мачът бе отложен заради контузия на украинския боксьор. Това стана само десет преди насрочената дата, след като Кличко обяви, че по време на тренировка е разкъсал мускулни влакна на левия бицепс. Съобщението за травмата на украинеца породи съмнения и спекулации, че всичко това е предварително подготвен сценарий с цел да се наруши подготовката на Кобрата, който е определян от специалистите като най-силният съперник на украинеца досега. 

Междувременно Кличко омаловажи досегашните успехи на Кубрат Пулев на професионалния ринг. Украниецът заяви при посещението си във Вършава, че предстоящият мач между двамата на 15 ноември ще бъде първият истински двубой в кариерата на българина. Кобрата има 20 мача като професионалист, в които е постигнал 20 победи, 11 от които с нокаут.

„Пулев си спечели правото да бъде претендент, заяви Кличко пред полското издание gwizdek24 – Аз трябва да се бия с него. Мисля че той е добър боксьор, но това ще бъде първият му истински мач. До момента Пулев не е участвал в голяма битка. Сега ще се бие с истински световен шампион. Ще видим на 15 ноември как ще се справи. Аз имам мотивацията. Искам да доминирам над всеки съперник на ринга. Не игнорирам Пулев. Гледал съм мачовете му. Добре съм изучил неговия стил. Готов съм за него.“

TrafficNews.bg