Капитанът на националния тим Ивелин Попов каза след загубата с 1:2 от Норвегия, че е рано България да бъде отписвана от борбата за класиране на Евро 2016.

"Днес загубихме, но играхме по-добре от мача с Хърватия. Все още сме в играта, не бързайте да ни отписвате. Не може да се каже, че сме в нокдаун. Днес играхме агресивно, имахме положения, но не успяхме да вкараме втори гол. Трябва малко да смекчим тона, няма как да бъдем изгонени всички футболисти от отбора. Не е приятно да губиш два мача поред", каза Попов.

Халфът на националния отбор Александър Тонев заяви след загубата на България с 1:2 от Норвегия, че поражението от хърватите преди три дни е повлияло много за днешното представяне на нашите и е имало страх у някои играчи.

 „След такъв мач ми е трудно да говоря, тъй като не мога да падам. Бяхме уплашени след първия мач с Хърватия в София и искахме да покажем друго лице днес. Опитахме да създадем каквото можем, но не всеки мач става. Норвежците с нищо не ни изненадаха. Всеки мач е различен, опитахме да играем нашия футбол, но не ни се получи.”

Националният вратар Николай Михайлов заяви, че всички в тима са много разочаровани след двете поредни загуби от Хърватия и Норвегия.

"Знаете, че е трудно да премислим всички неща след мача. Разочаровани сме от представянето си. С малко повече шанс можехме да вземем точка. Трябва да се вдигнем и да продължаваме напред. Разочаровани сме много. Да не говорим много, за да не кажем някоя глупост. Тази загуба доста ни обърква плановете. Поради дадени стечения на обстоятелствата ни вкарват голове. Това са момчетата, това е трньорският щаб - трябва да се вдигнем. Добре се чувствам в отбора, съжалявам, че не успях да помогне", каза Михайлов.

Николай Бодуров бе доста разочарован след загубата с 1:2 от Норвегия в група "Н" на европейските квалификации. Авторът на гола за "лъвовете" бе ядосан, че отборът е играл по-скоро за равен, а не за победа и това му е изиграло лоша шега.

"За съжаление голът ми се оказа недостатъчен. Не само защитата защитава, а целият отбор. Всички трябва да атакуваме и всички да се защитаваме - целия отбор е виновен за загубата. Колебливо представяне. Не сме загубили вяра, вярваме си. Липсва ни характер. Не може при 1:1 да се задоволяваме с равенството, трябваше да играем за победа. Това е лично мое мнение. Вярвам, че ще се класираме. Докато има шанс ще се борим. Дано имаме късмет в следващите мачове", заяви Бодуров.

TrafficNews.bg