Керала Бластърс" и АТК не си отбелязаха голове в дебюта на Димитър Бербатов в индийското първенство. Българският нападател изигра цял мач за домакините, а в последните минути на срещата бе близо и до попадение, но ударът му с глава попадна в ръцете на вратаря на шампионите.

Началото на новия сезон в Индия бе дадено от неповторима атмосфера, която включваше и светлинно шоу. Местни знаменитости от киното и шоубизнеса украсиха зрелищното събитие.

Бербатов започна като нападател през първото полувреме, но остана изолиран и рядко играеше с топката. След почивката българинът се премести в средата на терена и даде няколко добри паса на съотборниците си.

Бившият играч на "Манчесттр Юнайтед" получи шанс да стреля към вратата едва в добавеното време, когато засече с глава центриране от корнер, но изстрелът беше слаб и не затрудни вратаря на гостите Деджит Маджундер. 

Мачът като цяло премина в бавно темпо и с доста грешки и от двата отбора. Чистите голови положения липсваха, макар че все пак гостите създадоха повече опасни ситуации пред вратата на Пол Рахубка, но английският страж беше стабилен. Зекиня пък удари греда за "Атлетико".