Настоящият наставник на Байерн Мюнхен Хосе Гуардиола мечтае един ден да води Манчестър Юнайтед, пише в днешния си брой „Мирър“. Книга за първата година на испанеца в „баварския“ колос разкрива, че той е направил това признание пред своя асистент по време на кратък негов престой на „Олд Трафорд“ по време на последната година на Сър Алекс Фъргюсън начело на „червените дяволи“.

Испанският журналист Марти Перарнау записва мислите на Гуардиола на тренировъчния комплекс на „баварците“: Той бе впечатлен и заяви на Манел Естиарте (асистентът му) в личен разговор: Харесвам това място. Виждам себе си начело на отбора един ден.

„Пеп беше казал нещо подобно преди няколко месеца в Манчестър Юнайтед.

 

„В деня, след като победи Реал Мадрид в Шампионската лига полуфинал, Гуардиола и Естиарте пътуват до Манчестър, за да гледат следващия си противник в действие.

„Беше 4-ти май 2011, и двамата стояха заедно на трибуните на „Олд Трафорд“, за да гледат отбора сър Алекс Фъргюсън срещу Шалке. Пеп се обърна към приятеля си и каза:“Харесва ми тази атмосфера, виждам себе си треньор тук един ден“, се казва още в книгата на Гуардиола.

Анкета на „Мирър“ показва, че 84 % от феновете на Юнайтед желаят именно настоящият треньор на Байерн да наслади Луис ван Гаал след време начело на клуба.

TrafficNews.bg