Най-добрият ни тенисист Григор Димитров заяви, че думите му за турнира в София, изречени в интервю за бТВ са били грешно предадени. Тогава той каза, че това е частен турнир и в България трябва да се правят по-малки състезания, за да се дава шанс на родните тенисисти. Гришо използва социалните мрежи, за да внесе уточнение за думите си. Ето какво написа той:

Здравейте, всички. След интервю, което дадох миналата седмица в България, искам да изясня моя коментар относно турнира София Оупън, защото очевидно не бяха представени правилно.  Радвам се, че има турнир от ранга АТР 250 в моята държава. Играх на него през 2017-а година и имах късмета да спечеля титлата, която е много скъпа за мен и е ценен момент от кариерата ми. Моят коментар бе свързан по-скоро към турнири на по-ниско ниво. Българската тенис федерация трябва да опита да организира повече турнири от ранга "Чалънджър" и ITF, за да подкрепя по-ниските нива на тенис в България.

Уважавам опитите на Dubai Duty Free да организира този турнир в София и им пожелавам успех през 2019-а и нататък. Надявам се в бъдеще да направим присъствието на тениса в България още по-осезаемо.