Григор Димитров се класира за полуфинала н надпреварата по двойки на турнира в Бризбън, Австралия.  Българинът и американският му партньор Райън Харисън победиха със 7:6(2), 7:6(3) представителите на домакините Ник Кирьос и Мат Рийд. В предишния кръг Гришо и Харисън подчиниха други австралийци - Лейтън Хюит и Джордан Томпсън с 6:3, 1:6 10:5.  С новата победа Григор и Райън си осигуриха обща премия в размер на 7240 щатски долара и по 90 точки за световната ранглиста на двойки.

В спор за място на финала Димитров и Харисън ще се изправят срещу поставените под №1 в схемата Хенри Континен (Финландия) и Джон Пиърс (Австралия), които сразиха с 6:4, 6:3 изцяло австралийския дует Джон Милман и Матю Ебдън.

Най-добрият ни тенисист стартира утре участието си на сингъл. В мач от втория кръг Гришо среща Джон Милман, като срещата е около 12.30 часа българско време. Григор брани трофея от миналата година и остана единствен от Топ 20 на света след като няколко от фаворитите, сред които Рафа Надал и Анди Мъри, се отказаха поради контузии.