Най-добрият ни тенисист Григор Димитров обърна почти загубен мач на старта на сезона. В първия си двубой за годината на сингъл той сломи австралиеца Джон Милман с 4:6, 7:6 /8/, 6:3 във втория кръг на турнира в Бризбън, който спечели преди година. Гришо ще се опита да дублира титлата си, тъй като след няколко отказвания на фаворити поради травми, той остана единствен от Топ 20 в схемата.

Мачът се оказа изключително труден за Димитров, който показа, че е достатъчно узрял да се измъква в заплетени ситуации. Григор започна с пробив за 2:1, който веднага бе върнат от съперника му. След това Милман отново проби в последния гейм на първата част. Във втората сценарият се повтори, но този път се стигна до тайбрек, в който Гришо губеше с 0:3. Все пак по-големият опит и класата на нашето момче си казаха думата и той изкопчи сета след два спасени мачбола – първия – след невероятно разиграване и фамозни изпълнения на мрежата, и 10:8 в дългия гейм. В първите две части Гришо допусна доста грешки е трудно намираше отговори на добрата защита на австралиеца.

В третия сет обаче българинът очаквано обърна нещата в своя полза. Той започна да сервира по-уверено, стана по-агресивен, атакуваше ефективно и след един пробив затвори мача в своя полза. Следващият му съперник е британецът Кайл Едмънд.

Харесва ми да играя тук, обичам климата и публиката. Джон ме притисна максимално и в решаващите моменти трябваше да покажа всичко, на което съм способен, каза след срещата Гришо пред бившия си треньор – австралиеца Роджър Рашийд.

Вижте невероятното измъкване на Гришо при първия мачбол на 2018-я в света Милман: