Най-добрият ни тенисист Григор Димитров даде интервю за предаването „Преди обед“ по Btv, като това е единствената му медийна изява в предсезонната подготовка. Тенисистът даде оценка на миналия сезон, разкри повече за работата си с Андре Агаси и говори за пиара, който някои хора се опитват да си правят на негов гръб. Ето какво газа Гришо за:

За Агаси:

С Агаси имаме много специална връзка. В тениса може да помогне много откъм психическа нагласа. Харесвам хора, с които мога да споделям. Инициативата бе изцяло моя да се свържа с Агаси. Прекарах много време с него. Има идеи, които съвпадат с играта ми. Андре може да говори на всяка тема с мен. С една дума, с едно изречение може да обърне цялата ти психологическа настройка.

За големия триумф в Лондон преди година:

Отпразнувах победата абсолютно нормално, абсолютно спокойно. Цял живот работя за това нещо и когато накрая го получиш, задоволството е за самия теб. Идваше ми да изкрещя, но може би е и заради възрастта. Самият момент, че майка ми и баща ми бяха там, треньорът ми, Георги Стоименов, неговото семейство – това са хората, на които най-много съм разчитал. И това беше като: „Ето, заповядайте! Това е за вас.“ Но в тениса е така – дори да спечелиш турнира в неделя, в понеделник трябва да играеш отново.

За парите:

Материалните награди винаги са били второстепенни. Имам всичко, от което се нуждая. Не искам да бъда някой, който не съм. Мога и със, мога и без пари. В момента парите са средства, не са цел в живота. Не приемам тениса като работа, а като част от самия мен. Разбира се, имало е и моменти, когато съм искал да избягам. Трябва да си задаваш всеки ден въпроса в какво си най-добър. В момента, аз съм най-добър в тениса.

За разочарованието:

Научих нови начини как да си поддържам тялото. Поработих малко повече върху ракетата ми. Разбира се, аз също имах очаквания към себе си. Загубих няколко месеца по работата върху ракетата, но можех да си го позволя. Не мога да мисля, че съм загубил няколко места в ранглистата. Не бих казал, че годината ми е ужасяваща. Колко години подред вече съм топ 20? Подобрил съм много неща в себе си. Има толкова неща извън тениса. Чувствам се по-добър като човек. Това е малка победа.

За евтиния пиар:

Не съм дал разрешение да се пише книга за мен. На мой гръб се прави пиар, аз не съм съгласен с това нещо. Книга за Григор Димитров ще има, която лично аз ще промотирам.