Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сподели мнението си за това кой е най-великият тенисист в историята, кой е най-забавният играч в Тура и кои са най-големите моменти в кариерата му досега. Той говори пред TennisWorld в Лос Кобо, Мексико, където ще участва на турнира тази седмица. Ето какво каза Гришо:

ЗА НАЙ-ВЕЛИКИЯ ТЕНИСИСТ

Този въпрос се върти от дълго време в Тура. Определено можем да кажем Роджър Федерер, както и още две имена. Но има и доста други играчи, които биха могли да се представят по-добре. Едно от най-хубавите неща е, че тенисът се развива все по-добре

ЗА НАЙ-НАВЪСЕНИЯ В ТУРА

Не зная… на моменти Фабио Фонини. Когато си говоря с него в съблекалнята, му казвам: “Всичко е прекрасно, защо се държиш по този начин”. И той казва: “Съжалявам“

ЗА НАЙ-ЗАБАВНИЯ

Всички сме забавни един с друг в съблекалнята. Анди Мъри винаги се опитва да се майтапи с всички. Франсис Тиафо е страхотно момче. Всички сме приятелски настроени един към друг.

ЗА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МОМЕНТИ В КАРИЕРАТА МУ

Спечелването на “Уимбълдън” и US Open при юношите бяха едни от най-големите моменти за мен. Бих отличил и победата ми в европейското първенство. Карах стъпка по стъпка - 1/2-финалите на “Уимбълдън” и в Австралия, а после и титлата на Финалния турнир на ATP, което беше неочаквано.