Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преживя истински кошмар, но в крайна сметка оцеля срещу 186-я в света американец Макензи Макдоналд след 4-6 6-2 6-4 0-6 8-6 във втория кръг на Открития шампионат на Австралия по тенис в Мелбърн. Сервисът на българина не вървеше, той изпитваше трудности срещу резките и силни удари на съперника си, но в крайна сметка по-големия му опит си каза думата.

След като загуби първата част Гришо постепенно намери себе си и обърна мача, като в третата част отново имаше проблеми . Той допусна пробив, който веднага успя да върне. След това изостана с 0:40 на свой сервис, но спаси подаването си и поведе с 2:1 сета след като на свой ред направи пробив.

Психологическото преимущество бе на негова страна, но последва кошмарен сет, в който нашият не успя да спечели нито един гейм. В петата решителна част мачът отново бе много оспорван, но  пробив в самия край Гришо успя да вземе мача. Следващият му съперник е руснакът Андрей Рубльов, който го победи на Ю Е Оупън миналата година.