Григор Димитров изтегли наглед лек жребий за Мастърс турнира в Монреал на сингъл, тъй като в първи кръг трябваше да се изправи срещу Алексис Галарно, за когото това се явяваше дебют на ниво ATP. Световният номер 237 обаче не остави съмнение, че принадлежи към елита на тениса и определено впечатли с представянето си, само че първата ни ракета беше по-стабилен в решителните моменти и в крайна сметка се наложи с 6:4 7:5, за да си осигури среща с един измежду Алекс Де Минор и Денис Шаповалов в следващия кръг на надпреварата.

Очаквано участващият с "уайлд кард" състезател беше нервен в самото начало и веднага се оказа с пробив назад и Григор успя да задържи преднината си до самия край на откриващия сет.

Втората част се разви по съвсем различен начин, а хасковлията сякаш беше твърде уверен в успеха и допусна леко отпускане. Аутсайдерът пък веднага съзря своя шанс и все по-често го виждахме да ускорява отлично бекхенда си по диагонала и поведе с 5:2. Тогава Григор намали силата на своите отигравания и просто разчиташе на грешки от другата страна на мрежата, които в даден момент идваха и световният номер 19 постигна впечатляващ обрат, затваряйки двубоя със серия от пет поредни спечелени гейма за крайното 7:5.

В ранните часове на днешния ден дойде и успехът при тандемите, който бе повече от изненадващ, защото първата ни ракета и Андрей Рубльов отстраниха самите шампиони от Уимбълдън - Макс Пърсел и Матю Ебдън.

Досега българо-руското дуо никога не си беше партнирало в официална среща, но този факт изобщо не попречи на двамата специалисти на сингъл да покажат страхотно разбирателство помежду си и в крайна сметка да се наложат с 3:6 6:2 10:8. По този начин Димитров и Рубльов се класираха за осминфиналите, където ще премерят сили с вторите поставени Орасио Себайос и Марсел Гранойерс.