Григор Димитров се завръща тази вечер на корта след повече от едномесечно отсъствие заради контузия в бедрото. Около полунощ 19-ият в света българинът ще започне участието си на АТР500 турнира във Вашингтон.

Григор е поставен под №5 в основната схема и почиваше на старта, а във втория кръг негов съперник ще бъде 67-мият в световната ранглиста французин Адриан Манарино, който преди ден надигра без особени проблеми участващия с "уайлд кард" американец Брадли Клан с 6:2, 6:4. Мачът им е трети на корт №4, където програмата се открива в 19:00 часа с двубой между Аслан Карацев и Микаел Имер. Преди Димитров и Манарино там ще се проведе и среща на двойки между тандемите Маю/Роже-Васлен и Джейми Мъри/Соарес.

До момента Манарино и Димитров са играли три пъти един срещу друг, като и трите пъти успехът е бил за българския представител - в Делрей Бийч през 2016-а и в Акапулко през 2020-та и 2021 година.

Това ще бъде седмо участие на Григор Димитров във Вашингтон, като при предишните му той само два пъти е записвал повече от една победа. Най-доброто му представяне е от 2013 година, когато достига четвъртфиналите.След четиригодишно прекъсване миналия сезон Григор се завърна във Вашингтон, но отпадна на старта си от Иля Ивашка с 2:6, 6:7(4).