Академик Бултекс 99 остана на крачка от първи финал за Купата на България! Отборът на Асен Николов изигра много добър мач и грабна авторитетна победа срещу шампиона Левски Лукойл с  87:77 /19:23, 24:18, 20:19, 24:17/ в Колодрума. Тя обаче не стигна за финал за Купата на България след загубата с 18 точки в първата полуфинална среща в София в сряда. Отборът на Асен Николов вдигна застрашителна двуцифрена разлика от 15 точки в последната четвърт, но гостите успяха да удържат аванса си от първия мач. Двата отбора изиграха зрелищен мач с много борба и атрактивни изпълнения. Домакините надиграха съперника си е се бориха мъжки, като в нито един момент не се отказаха. Негативният резултат от първия мач обаче си каза тежката дума. Академик Бултекс 99 бе без контузения си гард Сашо Груев.

Студентите започнаха отлично и поведоха с 19:10 в първата четвърт. Шампионите обаче съумяха да обърнат развоя и да поведат с 4 точки преди втората четвърт. В нея ролите се размениха. Левски Лукойл дръпна с 28:21, но пловдивчани успяха да стопят пасива си и се оттеглиха с 2 точки аванс на почивката.

Третата четвърт бе много оспорвана, като гостите успяха да излязат напред и да поддържат минимален превес. В самия край обаче тройка на Секулов и открадната топка и забивка на Бачев отново изведоха домакините с 3 точки напред преди последната решителна част. В нея пловдивчани дръпнаха с 9 точки след две поредни тройки на Бачев. Вуйович и блестящ пробив на Секулов доведоха до първа двуцифрена разлика в мача – 11 точки в полза на Академик Бултекс 99. Малко след това тройка на Виткович пък доведе до 13 точки малко повече от 5 минути преди края. Още две тройки на Виткович и Секулов и домакините дръпнаха с 15 точки 2 минути преди края. В края обаче гостите все пак успяха да се спасят, благодарение на успокоителна тройка на Рембърт и на неточностите в стрелбата на пловдивчани.

Младен Виткович направи голям мач за Академик Бултекс 99 с 19 точки, от които 4 тройки. Трой Франклин добави 17 точки, Васил Бачев – 15. Питър Олисемека записа дабъл-дабъл с 10 точки и 10 борби, но се контузи след почивката и излезе от игра. Божидар Аврамов бе най-резултатен за Левски Лукойл с 20 точки, от които 5 тройки, Христо Захариев вкара 17, Патрик Рембърт 14. На финала шампионите ще играят с Берое, който загуби като гост на Академик Сф с 89:82, но продължава след по-изразителната победа в Стара Загора в първата среща.

Преди мача капитанът на домакините Васил Бачев връчи торта на представителя на Бултекс 99 Пламен Лупов по случай 8-годишнината от успешното партньорство между пловдивския тим и основния му спонсор. А хубавата победа бе още един подарък.