Академик Бултекс 99 изпусна да победи Балкан в Ботевград в резултатен и много зрелищен и мъжки мач. Домакините спечелиха в истинска драма само с една точка – така, както и в първата срещу между двата тима за сезона в Колодрума. Балкан победи с 97:96 /21:24, 31:24, 21:20, 28:24/, но пловдивският баскетболен тим пропусна златни възможности в края. Двубоят закъсня с 45 минути, тъй като пловдивчани пристигнаха със закъснение в Ботевград , забавени от заснежените пътища в страната. Въпреки перипетиите баскетболистите на Академик Бултекс 99 трябва да бъдат поздравени за сърцатата игра, която показаха срещу един от фаворитите за титлата.

Отборът на Дарко Костич започна със серия от 8:0 и водеше в началото, но до края на първата четвърт Балкан стопи разликата и дори поведе на почивката след тройка на Павел Иванов и кош на Микейл Хопкинс. Последва истинска гонитба, като гостите не позволиха на съперниците си да се откъснат с повече от 5-6 точки, започвайки в третата и четвъртата част със серии от 5:0. В края разултатът се движеше равен, а Дайшон Найт пропусна под коша секунди преди края, като останаха съмнения, че Хопкинс е играл с топката, след като се е ударила в таблото. 10 секунди преди края Брендън Браун вкара единият от двата фаула за Балкан, а Дайшон Найт пропусна в последната атака.

Именно американският гард бе най-резултатен за Академик Бултекс 99 и в мача със своите 30 точки, капитанът Васил Бачев вкара 25, от които 5 тройки, Сашо Груев вкара 11, Питър Олисемека записа дежурния си дабъл-дабъл с 10 точки и 10 борби. Микейл Хопкинс отново бе най-добър за Балкан с 24 точки и 12 борби за дабъл-дабъл, Александър Гаврилович добави 17, а Павел Иванов се отчете с 14 точки.