На 2 и 3 октомври Пловдив ще бъде домакин на третия детски футболен турнир за Купа Мтел. Турнирът е част от Националната програма „Децата и футболът” и се организира от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Пловдив. Турнирът е третият  от поредицата за Купа Мтел, като първият беше в Сливен, а вторият - в Бургас.

 Участват отборите на:

1. ФК „СПОРТИНГ” – БЕНКОВСКИ  

2. ФК „МАРИЦА” – ПЛОВДИВ      

3. ФК „АСЕНОВЕЦ-2005” - АСЕНОВГРАД   

4. ФК „ЕВРОКОЛЕЖ” - ПЛОВДИВ                 

5. ФК „СПАРТАК-С-94” - ПЛОВДИВ

6. ФК „МАРИЦА” - ГРАДИНА

7. ПФК „БОТЕВ” - ПЛОВДИВ

8. ФК „СПАРТАК” – БОЛЯРЦИ

 Отборите са съставени от деца на възраст до 12 години. Третият турнир от поредицата ще се проведе на стадион „Пловдив”. 

Благодарение на генералния спонсор Мтел всички отбори и млади футболисти ще получат пълна футболна екипировка, футболни топки и индивидуални награди.

Ще бъдат отличени най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, голмайстор, най-техничен състезател, най-полезен състезател, най-добър състезател на турнира, както и най-добър треньор.

Финалът на третият турнир в Пловдив е на 3 октомври от 11.30 ч., а награждаването на победителите и закриването ще са от 12.30 ч. Призьорите ще бъдат наградени от пловдивската футболна легенда и зам.-кмет за младежта, спорта и социалната политика Петър Зехтински и кмета на район "Централен" Георги Титюков.