Пловдив за първи път ще бъде домакин на мегашоу свързано с Формула 1. Става въпрос за Red Bull Showrun с участието на бившия пилот от Формула 1 Дейвид Култард. Днес се проведе пресконференция преди шоуто, а на брифинга присъстваха Дейвид Култард, кметът на Пловдив Здравко Димитров и водещият Момчил Манчев.

Дейвид Култард покани Здравко Димитров в тийм Red Bull по време на състезание от Формула 1.

"Радвам се, че съм в България. Времето също е с нас и се надявам да направим страхотно шоу. Пристигнах тази сутрин от Монте Карло и все още не съм видял красотите на Пловдив, но в следващите дни ще го направя. Има време в живота ти за всичко. Аз много обичах времето, в което бях състезател. Също сега се наслаждавам на времето ми като журналист и промоутър. Ще използваме гуми за суха настилка по време на шоуто. Максималната скорост, която развих беше 360 км. на Гран При на Италия. И двата болида са били използвани от Себастиан Фетел и Март Уебър имат общо 12 победи с тях, включително и при световната титла на Фетел", заяви Култард, който има 13 победи в кръгове от Формула 1. 

"Бях на състезание от Формула 1 в Истанбул преди четири месеца, но за първи път виждам болид от толкова близо, но няма никакъв шанс да вляза в него. Приветствам господин Култард в Пловдив. Радвам се, че градът ни се доближава до градове, които са били домакини на подобни инициативи на Red Bull", заяви Здравко Димитров.

Основното събитие ще бъде тази събота - 25 юни на Гребната база в 19:00ч., а базата ще бъде превърната в писта на Формула 1. Ще има много изненади за публиката, музикални изпълнения, както и водна Формула 1. 

Преди събитието Дейвид Култард ще кара болида на Red Bull на различни места в Пловдив утре и в събота и ще бъде заснет специален филм за Red Bull Showrun. До момента подобни видеа са снимани само в няколко града като Ню Йорк - САЩ, Джеда - Саудитска Арабия и други.