Едни от най-добрите състезатели - братята Александър и Иван Команови ще се борят за титлата Спортист на Пловдив за 2016 година. Тази сутрин техния спортен клуб "Ронин Пловдив" участва в годишните награди за Спортист номер 1 на Пловдив.

"Документите за предложение от нашия клуб са подадени! Нашата работа за тази година е свършена. Извоювахме, с брат ми Иван, и донесохме в родния си град една европейска и една вице-европейска титла", заяви пред TrafficNews.bg Александър Команов. 

Той си поставя и цел - първо място в класацията Спортист на Пловдив 2016, след като я оглави през 2014 година. 

"Това признание за дългогодишния труд, се отрази видимо не само на мен, а и на целия ни отбор. С набраната инерция от положителни емоции и победи, през изминалото време станах още два пъти европейски шампион и веднъж вице-световен. Желанието ми за победа не остана незабелязано като без изненада доведе до награждаването ми с приз за най-висок боен дух. Брат ми Иван, водеше битки до последно и стигна до финалите наравно с мен, но съдиите решиха победата в полза на руснака. Не всеки има честта да стъпи на финали, за да премери сили с най-добрия.", казва още Команов. 

Той отдава заслуженото признание и на треньора си.

"Колкото до нашия треньор и баща Евгений Команов, всеки ден се бори с развитието на карате в Пловдив. Детските групи, с които той се занимава, не спират да се уголемяват с все повече бъдещи шампиони, което доведе до отварянето на ново, по-голямо доджо на Пловдив стадиона, вход Е3.Както се вижда всеки един от нас не спира да допринася за развитието на спорта и престижа на град Пловдив. Пожелайте ни късмет!", призовава шампионът. 

Ето и постиженията на двамата за 2016 година:
Александър Команов, карате Киокушин-кан (треньор Евгений Команов).
1. Европейско първенство за мъже и жени: 11.06 - 12.06.2016г. Проведено в Белград, Сърбия – I място /мъже кат. -85кг./
-Награда- Приз за най-висок боен дух.

Иван Команов, карате Киокушин-кан (треньор Евгений Команов)

1. Европейско първенство за мъже и жени: 11.06 - 12.06.2016г. Проведено в Белград, Сърбия – II място /мъже кат. -70кг./

TrafficNews.bg