Бойко Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов

Правителството спира финансирането на българския футболен съюз

София
15.10.2019 10:16 4206 5
Бойко Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставката на председателя на българския футболен съюз Борислав Михайлов, а правителството прекратява държавното финансиране на съюза. Това съобщи министърът на спорта Красен Кралев в Министерски съвет, докато там тече заседание на съвета по сигурността. Кралев каза, че е извикан по спешност от премиера. Причината за исканата оставка са вчерашните инциденти на мача България – Англия и заради „цялото състояние на българския футбол“.

Въпреки предупрежденията на УЕФА, че България може да бъде наказана за расистки прояви, такива не липсваха и на вчерашния двубой, при който националите ни загубиха катастрофално с 6:0.

Кадри от камери показаха български фенове, размахващи нацистки поздрав и издаващи маймунски звуци в посока на чернокожите играчи на Англия. Голяма част от британските вестници днес излязоха с първи страници, посветени на расизма в българския футбол.

Кралев не даде повече подробности по какъв начин правителството ще прекрати финансовите отношения със българския футболен съюз и припомни, че в последните години правителството е направило много за футбола - финансирало е строителство на стадиони и развитието на детско-юношески школи.

Искането не нарушава правилата на УЕФА за пряка намеса в работа на БФС, каза в отговор на въпрос спортният министър. Европейската футболна централа, също както и ФИФА, обаче са много резки срещу всеки опит на държавната власт да се намесва във футболните дела. 

Британски медии: Отвратително! Англия победи България в една срамна нощИзданията обръщат голямо внимание върху расистките обиди

Снимка: sportlive.bg

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
5 Коментара
Сортирай по
коментар

Цветанов 10:51, 15.10.2019

Най-добре е Борисов да подаде оставка! Състоянието на футбола е отражение на състоянието на държавата!

Oтговора0
коментар

Защо чак сега ? 10:53, 15.10.2019

На Перукан някой си позволява да му иска оставката ? Ами треньорчето? което доказва отново и отоново с всеки изминал мач че или е послушко или не ги схваща нещата,кога ще го изгонят и него?

Oтговора0
коментар

Дцд 11:12, 15.10.2019

Защо Само Бойко трябва да се меси ? Кралев и той да дама оставка след като не може да се справи с БФС и оня с топето

Oтговора0
коментар

Петрова 11:13, 15.10.2019

Тази държава е пътник, както и футбола, както и всичко около нас. Съжалявам, че останах да живея тук. Всичко е шуробаджанащина - имаш вуйчо владика ок- си, нямаш - "духаш супата".

Oтговора0
коментар

Алекс 12:21, 15.10.2019

Тиква си прави пиар хаха

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина