Битката между британците Тайсън Фюри и Антъни Джошуа в тежката категория на професионалния бокс в крайна сметка ще се състои, стана ясно от туит на мениджмънта на последния в Туитър. Според новата информация, условията на Фюри са приети и двубоят ще бъде проведен на 3 декември.

Мениджърската агенция 258MGT обяви, че двамата са спрели временно разговорите след смъртта на кралица Елизабет Втора, но днес стана ясно, че всичко вече е уточнено. 

Миналата седмица шампионът по версията на Световния боксов съвет (WBC) Фюри каза, че предлага 40 процента от приходите на претендента за титлата Джошуа.

"Няма с какво да се извини, ще приеме. Не може да каже, че съм го прецакал и съм дал 20 или 30 процента. Предложих на неговите хора 40 процента и им казах или да приемат, или да изчезват", каза Фюри.

Първоначално Фюри се надяваше да сключи сделка за битка с Александър Усик, който носи поясите на WBA, WBO и IBF. Украинецът обаче бе категоричен след победата над Джошуа миналия месец, че не възнамерява да се боксира повече тази година.

Евентуална битка между Фюри и Усик през 2023 ще бъде за абсолютен шампион в тежката категория, ако британецът защити пояса на WBC срещу Джошуа.