"Добре съм, вече се възстановявам вкъщи", това заяви трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова. Тя пострада вчера и е с прорезна рана, на ръката, получена при самонараняване в момент на афект.

Самата Биляна не разкрива конкретната причина за инцицента, а само допълва, че е лична и отказва да коментира подробности.

Шампионката е известна с това, че преживява проблемите си вътрешно, без да споделя с близките си.

Според БГНЕС травмата й е лека, а не както бе тиражирано, че е с "прерязани вени". Възстановяването й ще продължи около месец.

Дудова ще пропусне държавния шампионат другата седмица във Враца (29-30 май). От Българската федерация по борба вече са ангажирали психолог, който да работи с шампионката.

Както съобщихме 21-годишната ни шампионка е била открита около 20:30 ч. във вторник от приятелката й и съотборничка Сезан Белберова. Двете момичета живеели в стая под наем в хотел "Диана" в столичния квартал "Дианабад". Като се прибрала, Сезан видяла и окървавен кухненски нож, с който шампионката е рязала вените си.

Тя преживява лична трагедия, след като майка ѝ почина, но успя отново да се върне на тепиха и да постигне важни победи.

 

Шампионка по борба с опит за самоубийство! Биляна Дудова е в болница21-годишната спортистка е без опасност за живота в УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Пред bTV съотборниците на Дудова и нейният треньор Петър Касабов заявяват, че не са усетили тя да е била депресирана и не им е споделяла да има проблеми. Преди седмица целият национален отбор (жени) беше на дълъг подготвителен лагер в Япония.

Коя е Биляна Дудова? 

Дудова е европейска шампионка в 3 различни категории на 3 поредни европейски първенства. През 2017 г. тя спечели злато в Нови Сад, Сърбия в кат. до 55 кг, през 2018 г. в Каспийск, Русия до 57 кг, а преди месец в Букурещ, Румъния в категория до 59 кг.

В своята колекция тя има още златен медал от европейското първенство до 23 години в Истанбул, Турция през 2018 г. 

На световното през 2018 г. в Будапеща, Унгария, Дудова остана със сребърен медал след напрегната финална среща, в която съдиите присъдиха титлата на нейната съперница заради предупреждение.

В класацията Спортист на годината за 2018 г. тя се нареди на 4-то място

Снимки: БГНЕС