Ангел Попов собственик Рефан България, който е основен спонсор на школата на Локомотив Пловдив в последните години, коментира вчерашното изказване на Николай Неделчев след загубата на черно-белите от Левски. Попов бе на стадиона в парк Лаута и там дори разговаря за кратко с председателя на Сдружение "Обединение за Локомотив", който покани собственика на Рефан да продължи да помага на клуба.

"Благодаря за покана, но има едно голямо "Но", заяви г-н Попов пред TrafficNews.bg

"Моето семейство и фирма Рефан помагаме на Локомотив Пловдив и в частност на школата от 3-4 години. Аз се чувствам част от Локомотив Пловдив и съм там, и не приемам, че някой току-що дошъл може да ме кани.

Г-н Неделчев в качеството си на председател на Сдружение "Обединение за Локомотив" е видно, че иска да помогне и да бъде полезен на клуба. Той обаче, щом има такова желание, е хубаво да се обърне и към всички, които са помагали до този момент. Освен мен има много момчета и бизнесмени, които даваха пари за издръжката, купиха си карти за ВИП сектора от 2000 лева, платиха си за рекламни пана и вадеха пари за премии.

Апелирам към господата от новото сдружение, да съберат всички на една една маса и наистина да постигнат обединение, защото към този момент се вижда, че те разединяват и без това разединената черно-бяла общност. Не отричам, че досегашното ръководство на клуба е допуснало грешки. Все пак те чакаха собственик, който така и не дойде, а и никога не са твърдели, че имат финанси и познания да управляват футболен клуб. Въпреки това обаче събраха пари, а отбора стигна до полуфинал за Купата на България. Колко пъти сме играли на полуфинал?

Кандидат-началниците не бива да отричат техния принос за просъществуването на клуба до този момент. Определено Неделчев не даде добър пример с това тайно учредяване, на което станахме свидетели преди няколко дни. Лично аз се чувствам обиден, че не бях информиран за плановете им, като човек изсипал доста средства за каузата Локомотив. Неделчев не даде добър пример и с вкарването на 5 човека във ВИП ложата на Лаута с една карта, която не е и за този сектор. Пак повтарям. Личния пример е изключително важен!

Ние пари даваме от преди и нямаме нужда от покани от някой току-що излюпил се. Приветствам идеята на г-н Неделчев да търси нови собственици в чужбина. Аз първи ще му стисна ръката, ако успее да намери такива хора. Но трябва да се помисли и какво ще правим, ако това не се случи.

На първо време Локо Пд има да чисти заплати на настоящите футболисти и т.н. Чувам, че с дадени футболисти вече се водят преговори за удължаване на договорите и то при завишени условия. Кой ще плаща тези нови договори, ако не се намери нов собственик от чужбина? Затова още един път искам да апелирам, всички заедно да седнем, да разговаряме и да намерим най-добрия начин да помогнем на Локомотив Пловдив. Не може да се отрича всичко направено до този момент.

TrafficNews.bg