Българският талант в ските Алберт Попов се завърна в България след феноменалните резултати, които записа в двата слалома от Световната купа – 9-ото място в Кицбюел и 6-ото в Шладминг. Той каза, че ще се опита да запази страхотната си форма и няма да спре, докато не грабне първата си победа в елита.  

Страхотно се чувствам, малко съм уморен, но всичко си е струвало. В момента съм в страхотна форма, ще се опитаме да я поддържаме за световното. Ще гледаме да си починем и да уцелим деня. Чувствам се супер, усещам, че това е моето място. Не се притеснявам, сред тези конкуренти се чувствам жив и съм готов за нови успехи. Към мен винаги е имало очаквания. Не се притеснявам, моите целите са високи, така че следвам ги и каквото стане, каза Алберт пред медиите.

Мечтая за първото място. То винаги ми е в главата, винаги ме тормози. Докато не застана на първото място, няма да се спра. Давам най-доброто от себе си, винаги карам за медал. От световното в Оре, Швеция, очаквам едно хубаво класиране, очаквам да нацеля формата. Това да е моят ден, допълни Попов.

21-годишният скиор разкри, че се надява в Банско да постигне силни резултати и в другата си дисциплина - гигантски слалом. Състезанието от Световната купа в родния курорт е на 24 февруари – след световното в Оре.

Гигантския слалом не ми е по-слаба дисциплина от слалома. Просто там все още не ми се е получило, иначе на тренировки давам страхотни резултати и се бием с германеца Стефан Луитц. Там все още целта е топ 30, но се надявам се да стигна до подиум в Банско, каза Алберт.

Попов добави, че големите звезди в алпийските ски вече го поздравяват и се съобразяват с него. Големите, въпреки че изглеждат доста гледащи отвисоко, се заглеждат, когато се появи млад талант. Ставаш интересен и идват да те поздравяват, завърши изключителният ни талант.