Академик Бултекс 99 ще участва на два приятелски турнира като част от подготовката си за новия сезон в НБЛ и Балканската лига. Първото изпитание за отбора на Асен Николов е на 13 и 14 септември в надпреварата „Георги Христов“ в Ботевград, на която домакините от Балкан официално ще представят своя тим. Това ще стане именно срещу Академик Бултекс 99 в сряда, 13 септември, от 20 часа във втория полуфинал. В първия мач от 18 часа ще се срещнат Динамик Белград и Работнички Скопие. На следващия ден победителите ще играят финал, а загубилите – мач за трето място.

Седмица по-късно Академик Бултекс 99 ще участва и на турнира в Плевен, който ще се проведе по същата схема. От 18 часа на 20 септември, сряда, пловдивският тим ще играе с Левски, от 20.30 часа един срещу друг ще се изправят домакините от Спартак и Черно море. На другия ден в същите часове ще се изигрят малкият финал и финалът. Специалната изненада ще бъде популярната певица Люси Дяковска, която ще изпее химна на България преди началото на надпреварата.

В края на месеца Академик Бултекс 99 ще проведе традиционния си турнир за Купа Пловдив в новата зала Сила, но участниците в него предстои да станат ясни и да бъдат обявени официално.