Дисциплинарната комисия към БФС наложи солена глоба на треньора на ЦСКА Любослав Пенев. Ял Голеадор за пореден път отправи злостни словесни нападки към футболната ни централа на пресконференция вчера, обвинявайки я, че погребва българския футбол. Пенев не пожали и съдиите, които според него били поръчкови и били в основата на загубата на ЦСКА като гост на Черно море в миналия кръг.

Ето и решението на Дисциплинарната комисия:

Във връзка с множество сезирания до комисия „Етика и феърплей“ и Дисциплинарната комисия при БФС на извънредно свое заседание ДК реши:

За нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.1, б.А от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Любослав Пенев – лицензиран като пом. треньор на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София с глоба в размер на 5000 лева.

За унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.2, б.Б от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Любослав Пенев – лицензиран като пом. треньор на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София с глоба в размер на 4000 лева.