На 15, 16 декември 2018 г. приключва есенният етап от Ученическите игри 2018 – 2019 г. съгласно Спортния календар на МОН. По традиция през октомври и ноември се проведе I-ви кръг на състезанията по футбол и в трите възрастови групи : 5–7 кл., 8–10 кл. и 11–12 кл. 70 отбора се състезаваха в междуучилищния Общински турнир по футбол. На централния стадион „Пловдив“ при чудесни условия и обезпечаване на всички мачове от лицензирани съдии, по-добрите състезатели продължават футболния маратон напролет до излъчване на победителите в различните възрастови групи, съобщават от Общински детски комплекс.

Състезанията по баскетбол приключиха. За съжаление конкуренция имаше само при момчетата 5–7 кл. и юношите 11–12 кл. В останалите категории нивото на играта пада всяка година, независимо, че баскетбола е застъпен изключително добре в учебния процес в часовете по физическо възпитание.

Ето и класирането:

5–7 кл. момчета  – ОУ „Екзарх Антим I“, учител Янка Велева              

5–7 кл. момичета – ОУ „Димитър Матевски“, учители Елица Русинова и Таня Димитрова

8–10 кл. юноши – НТГ, учител Радослав Бойчев

8–10 кл. девойки – НТГ,  учител Радослав Бойчев

11–12 кл. юноши – НТГ,  учител Радослав Бойчев

11–12 кл. юноши – ПГТ „Проф. Асен Златаров“, учител Цветан Златански

Турнирите по тенис на маса се проведоха в залата на Стоянстрой, където условията са по-добри и от базата на националния отбор. Шампиони са:

5–7 кл. момчета – ОУ „Васил Петлешков“    

5–7 кл. момичета – ОУ „Васил Петлешков“

 8 –10 кл. Юноши – ЧОУ „Стоянстрой“

 8 –10 кл. Девойки – ЧОУ „Стоянстрой“

Волейболът  изглежда има най-устойчиви традиции в Пловдив и продължава да държи първенство по масовост и ниво на играта. Засега приключи само възрастовата група 8–10 кл. Девойки, като шампион е ЕГ „Иван Вазов“ с учител Г. Чолаков