Отборът на Марица, набор 2005 с треньор Динко Господинов, спечели турнира в памет на Сава Савов, който се проведе в град Харманли. “Жълто-сините” надежди показаха добра игра пред погледа на легендарния Христо Стоичков, който награди победителите, както и останалите участници. Стоичков прави първите си стъпки именно в клуба от “Кършияка”.

Турнирът бе в памет на дългогодишния спортен деятел и треньор на Стоичков – Сава Савов и се проведе на стадион “Хеброс”. Инициативата е на сина на треньора – Иван Савов. Освен Марица участваха още и отборите на  Юнайтед (Пловдив), Харманли – 04 и АФК Хасково.  Организаторите бяха осигурили купи на победителите и медали. Отделно от това, организаторите бяха подготвили и индивидуални отличия за най-добър вратар, защитик и голмайстор. На турнира освен Христо Стоичков награди връчиха кметът на Харманли Мария Киркова, както и председателят на БФС - Хасково Митко Маринов.

В първата си среща Марица срещна тима на Харманли – 04. Двубоят завърши 1:1 в редовното време, а при дузпите “Жълто-сините” бяха по-съсредоточени и спечелиха. Във финалния мач маричани победиха с категоричното 4:0 АФК Хасково и заслужено спечелиха турнира. Две от индивидуалните награди също бяха за Марица. Наградата за голмайстор на турнира получи Николай Пранджев, който отбеляза общо 4 гола, а наградата за най добър вратар бе връчена на Филип Митков. След като Христо Стоичков връчи купата на победителите, той се снима с отбора за спомен и им пожела още много  успехи и светло бъдеще.