Ботев и Царско село станаха шампиони на завършилия силен международен турнир по футбол за деца до 12-годишна възраст "Пловдив къп". Малките "канарчета" на треньора Димитър Пашев спечелиха убедителното финала в групата за деца, родени през 2008 година с разгромното 6:0 над тима на Футболна академия Царско село и не оставиха никакви съмнения, че са най-добрият отбор в надпреварата. Самуил Цонов се превърна в герой за "жълто-черните", като се отличи с хубав хеттрик и с голов пас на финала. Самуил, който е син на известните лекоатлети и треньори Стойко и Светла Цонови, грабна приза за голмайстор №1 със своите 15 попадения, като заслужено беше определен и за най-добрия футболист на турнира. Берое взе малкия финал след 2:1 над столичния ДИТ и измъкна третото място. В спора за 5-тото място Локомотив Сф победи с 3:0 тима на ВЕЛД.

ФА Царско село обаче взе реванш в надпреварата при децата, родени през 2007 година и стана първи, макар и много трудно.  На финала малките "царисти" завършиха наравно 1:1 с тима на Футболна академия ДИТ, а в ролетката при дузпите надделяха с 6:5. И двата финала бяха изключително зрелищни, с хубави изпълнения и много емоции, като създадоха неповторима атмосфера сред многобройната публика, коментират специалистите. В спора за третото място Локомотив Пд победи с 1:0 Славия е се окичи с бронзовите медали. Победният гол за "черно-белите" вкара Алекс Местов с отличен диагонален удар. Петото място в същия набор 2007-ми взе Нефтохимик. Бургазлии победиха с 3:0 Ботев, но "жълто-черните" в тази възрастова група излязоха на турнира с втория си отбор. Голмайстор в групата от набор 2007-ми стана нападателят на "Царско село" Алекс Джамов.

Стана наистина страхотен турнир, в това спор няма. Много вдигнахме летвата и сме амбициране да задържим високото му ниво. За първа година турнирът е международен, а това много ни задължава, коментира главният организатор и инициатор на престижната надпревара Гено Добревски.  И двата финала от турнира, както и полуфиналите, бяха много зрелищни, с много емоции. Но най-важното е, че успяхме да създадем много добри условия и атмосфера за децата, които усетиха напрежението и битките на футболния терен в решителни мачове за класиране. Щастлив съм, че правим нещо стойностно за децата, които са бъдещето на нашия футбол, завърши Добревски.