Щом сме на този финал, искаме да го спечелим, заяви старши треньорът на Локо Бруно Акрапович преди утрешния двубой за Суперкупата срещу шампиона Лудогорец от 20.30 часа на националния стадион "Васил Левски". Мачът ще бъде по-лесен, тъй като вече играхме финал за Купата. И двата отбора не са готови на 100 процента, тъй като времето е малко, но ще се опитаме да се представим по най-добрия начин и да победим. Лудогорец е сериозен отбор със солидна организация. Харчи много пари за трансфери, което е доказателство за амбициите му. Един треньор никога не може да бъде доволен от селекцията, защото винаги иска най-доброто. Очакваме ощи нови имена в отбора ни, каза Акрапович. Той допълни, че героят от финала за Купата срещу Ботев - голмайсторът Ален Ожболт, е възстановен и ще пътува за мача, но няма да рискува здравето му и вероятно ще влезе като резерва.

Акрапович коментира и таланта от школата Ияд Хамуд, който се завърна на Лаута и тренира с тима, след като не му предложен договор в Шефийлд Уензди, за чиято юношеска формация игра в последните два сезона. В английския тим били впечатлени от футболните качества на младока, но не и от физическите му габарити. Ияд има качества и ще му дам възможност да се докаже. Много е рисковано да бъде отписван един юноша заради физическите му дадености. Когато синът ми бе в Италия, го питаха колко е висок баща му. Вижте обаче какво прави Меси. Лука Модрич бе отписан навремето заради ниския си ръст, но вижте докъде стигна. Аз самият съм бил отписван от треньори като юноша, но играх в Бундеслигата. Като треньор пък всеки ден ми казват, че не ставам, допълни наставникът на черно-белите с усмивка. Той говори и за юношата Октай Юсеин, който преди броени дни подписа договор с мъжкия отбор. Има чудесно движение по терена, но трябва да съзрее още физически. Можехме да го дадем под наем да се обиграва във Втора лига, но реших, че мога да разчитам на него, каза Акрапович.

Старши треньорът коментира и жребият на Локо в лига Европа. От двата възможни протимника Спартак Търнава е по-0добрият отбор. Радик Биелина влезе с късмет в турнира след изваждането на Железничар заради финансови неуредици. И двата тима бяха напуснати от 1-2 основни играчи. Тепърва ще ги разузнаваме, лично ще гледам техни мачове, каза още Акрапович.