Наставникът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш обяви след домакинското равенство (1:1) с ЦСКА 1948, че той иска да се бори със "смърфовете" за Европа, но на отборът му липсва класа, каквато имал противникът в предни позиции.

"Ще бъда обективен и реалист, както винаги. Изиграхме едно от най-слабите първи полувремена. Но разбирам момчетата, липсва ни постоянство и скамейка. Трябва да освежим отбора. Започнахме с 5 момчета под 23 години, а ЦСКА 1948 с 4. Това са 9 млади момчета. Ако искаме да гоним амбициите, които аз имам, ще ни трябва повече класа. Виждате какви грешки допуснахме. ЦСКА имаше възможности, но ние също.

Днес Карагарен ни отбеляза гол, а аз исках да остане при нас. Да не говорим за други футболисти. Опитваме се да играем коренно различен футбол в сравнение с водещите отбори в България. Предстоят ни 5 мача, в които ще дам шанс на всеки един футболист да покаже себе си. Имаме си цели и ги гоним. Нямаме изявен голмайстор, но лично за мен имам леко разочарование, защото искам да се боря за Европа. Всеки ден го повтарям на футболистите, може и да им вкарвам напрежение, но един футболист израства под напрежение. Не може да ти е спокойно.

Локомотив има химия, ДНК. Липсва ни класа. Днес в отбора на ЦСКА имаше класа, особено отпред. Трябва да сме реалисти и да подкрепяме младите момчета, за да израснат по-бързо от очакването. В съблекалнята все едно сме загубили, футболистите го разбират и съжаляват, но трябва да го показваме на терена", каза Томаш след срещата.