Старши треньорът на Локомотив Александър Томаш, изпълнителният директор Павел Колев и спортният Илко Пиргов говориха преди първата тренировка на тима за новата година.

"Доста неща се промениха от началото на декември. Има промяна в собствеността на клуба и оттам нататък клуба е в процес на проформулиране на целите си. Има доста неща, които ще се решават в движение. Промени предстоят и те се случват и в момента. Имаме нови футболисти, нови приоритети - да се заздрави състоянието на клуба. Ще има Общо събрание, което ще бъде насрочено скоро и ще има нов съвет на директорите. Може да има разговори с отделни футболисти за техните заплати, но няма да има сериозна промяна в бюджета. В топ 6 Локомотив е на едно от последните места по заплати. Може да има допълнителна пестеливост, но няма да е има драстично намаляване на заплатите. Банковата сметка е със запор от НАП. Проблемът е заради актуализация на данните на фирмата, но ще се справим с този проблем до дни. Няма да имаме проблем с лицензирането. Въпросът е да се погасяват задълженията към държавата. Не трябва да се допуска месеци наред да не се плаща. Още нямаме решения за ползването на помещенията на стадиона. Има становище на правния отдел на Общината, което се чака и след това ще разговаряме какви са възможностите. В това споразумение трябва да се включи и южната трибуна, защото там фигурира само трибуна Бесика. Динко и Евандро имат договори с клуба. Хоркаш е тук и започва тренировки, а в сряда Евандро ще е на тренировки. Към Динко Хоркаш има сериозен интерес. Вече зависи какви оферти ще има към него, а за Евандро няма конкретен интерес. Кристиан Мендоса вече не е футболист на Локомотив, а Милош Петрович не иска да разтрогне и той има договор до декември 2024. Не изключвам да се разберем и да се разделим с него. Не сме единственият клуб от елита, който остава в България. На този етап преценихме, че това ще натежи на бюджета. Нямаме избор с играчите с изтичащи договори. Лошото е, че те вече помагат да подпишат предварителен договор и през лятото да напуснат без пари. Играчите, които не искат да преподпишат няма да са пейката, но ще търсим техни алтернативи и определено тези футболисти няма как да са всеки мач на терена. ", заяви Павел Колев.

"Ситуацията в Локомотив е динамична. Аз съм професионалист. Искам да имаме лагер в чужбина, но се съобразявам от това решение да останем в Пловдив. Ако всичко е наред Мартин Райнов ще подпише договор. Ще има повече футболисти на проби. Не може да си позволим ние да си избираме футболисти. Ще търсим играчи, за да се подсилим. Имаме 4 човека на проби. Няма незаменими играчи. Отстрани погледнато нещата изглеждат трагични, но може да бъдем по-добри от първия полусезон. Подготовката и селекцията ще бъдат ден за ден. Целта е да сме шампиони. Не са водени преговори за нов договор с мен", заяви Томаш.

"Работи се на базата в Тракия и до септември - октомври няма как да влезем в нея. Всички ние искахме да се подготвяме в Турция, но практиката показва, че отбори и като Черно море и ЦСКА 1948 също остават в България и ще се опитаме да се подготвим по най-добрия начин за втория полусезон. Контролите са договорени, но зависимост от метеорологични условия ще решаваме къде ще се проведат. ", заяви Илко Пиргов.