Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив даде обширно интервю в Спортното шоу на Дарик. Той коментира актуалната ситуацията около футболистите на тима, към които има интерес, а освен това говори и за входящите трансфери на „смърфовете“.

„И двете са валидни (Локо Пд продава заради изтичащи договори и финансови проблеми). Имаме футболисти, на които изтичат договорите, трябва да намерим баланс да имаме конкурентноспособен отбор, трябва и в касата да влязат пари“, започна Павел Колев.

„Динко Хоркаш на този етап е футболист на Локомотив Пловдив, няма разговори за бъдещето му. Когато един футболист има договор с даден клуб, разговорите за трансфер винаги са тристранни, и самият футболист трябва да е доволен. Финансовите условия не са приоритет. По-важни са амбициите на клуба, той е играч, който е дал много на клуба, винаги е демонстрирал професионализъм. Той предпочете да изчака, за да види дали ще получи предложения от отбори, които се борят за евротурнирите, има интерес, в изчаквателна позиция сме. Няма официални предложения, няколко клуба опипват почвата. Звучи притеснително, но не за Локомотив Пловдив, а за българския футбол. Не можем да му предложим пари, каквито му предлагат изпадащи отбори от полската Екстракласа.“

„Бих бил радостен, ако съм фен на Локомотив Пловдив. Отборът е с малък бюджет, но е на добра изходна позиция да се бори за евротурнирите, ако не и нещо повече. Няма място за притеснение. Трябва да разберем къде се намираме. На първо място ще се опитаме да направим така, че да осъществим такъв трансфер. Ако не се случи, Динко Хрокаш се остане футболист на Локомотив Пловдив до лятото и ще трябва да заложим на решение дали да заложим на него, или да търсим заместник, а той да е подкрепа за един по-млад вратар. Няма да е лесно, но самият Хоркаш демонсттрира готовност да се съобрази с решението на клуба“, продължи той.

Не сме предлагали нов договор на Бабакар Дион. Ситуацията е същата, с разликата, че няма такъв интерес към него. Вероятността е да завърши сезона с екипа на Локомотив Пловдив, след което да премине в друг отбор. Имаме набелязани футболисти, работи се всеки ден по тяхното привличане и в най-скоро време ще обявим привличането на нови попълнения, продължаваме да търсим играчи, които да отговарят на изискванията на Александър Томаш. Има още време, в което може да се реагира. Няма Локомотив Пловдив да остане в този вид“, допълни Колев.

„С Евандро преговорите започнаха много отдавна, на този етап не сме ги продължили, Локомотив на този етап е зает с други неща. Хубаво е да си избистри цялостно концепцията какви цели ще гони в следващите две-три години. Заплатата на Евандро е такава, че внимателно трябва да се обмисли дали има смисъл да се предлага нов договор, защото това предполага и заплатата му да е различна. С Мартин Паскалев разговорите започнаха преди няколко месеца, не са пред финализиране. Може да се стигне до вариант, в който да откаже да преподпише. Няма да е първият, който е направил име в даден клуб и си тръгва без трансферна сума", сподели още Павел Колев.

 

„Сметката работи, този проблем беше решен. С продажбите на Джовани и Алфа Конте и постъпленията ще се гарантира едно финансово спокойствие до края на сезона, ще могат да се обслужват задълженията към НАП, Локомотив може да е спокоен за бъдещето си“, сподели той.

„На този етап това, което е важно е, че ангажиментът към НАП да извършваме всички плащания, така че държавата да може да следи паричния поток на Локомотив, се изпълнява. Не би трябвало да имаме проблем. Гледаме по-оптимистично към предстоящото лицензиране на клуба. Акционерите могат да кажат кой ще влезе в новия Управителен съвет, очаквам да бъде избран нов състав. Това е нещо, което предстои за Локомотив Пловдив“, добави Колев.

„Треньорският пост трябва да бъде в центъра на един стратегически план. Разговори не са водени, поне не формално. Аз с Александър Томаш поддържам близки отношения. Темата за нов договор не е на дневен ред, дори за него. Клубът трябва да преформатира целите си и да запази конкурентноспособността на отбора. До края на този месец, към 10 февруари, темата едва ли ще е актуална. След това, когато сме влезели в ритъм от мачовете и отборът има избистрен физиономия, надявам се добра, ще влезем в конкретика. Нито има конкретно предложение от наша страна, нито има отказ. В момента конкретна оферта няма, има интерес към няколко наши футболисти.

„Ако осъществим още два трансфера, Томаш ще спре да ми говори. По-добре да не се стига дотам. Да се продават футболисти от България в чужбина не е лесно. Футболисти, които преди година-две са били непознати, а сега струват пари, е добра оценка за работата на треньорския щаб. Не отива на клуб като Локомотив да продаде всички, които имат някаква стойност, това би сринало представянето ни. Няма да се стигне до трансфер на всяка цена. Трябва да е много добро предложението, за да се разделим с някой от нашите футболисти“, завърши изпълнителният директор на Локомотив Пловдив.