Официално Община Пловдив избра старозагорската фирма „Рудин” за проектирането и строителството на ст. „Локомотив”.  Днес зам.-кметът по строителството Пламен Райчев е подписал решението, като от утре започва да тече  10-дневния срок, в който може да се обжалва решението.

Компанията бе предложила  9 986 846,65 лева без ДДС, а другите три фирми бяха отстранени - „ГБС – Пловдив” „Артстрой”  и консорциум „Спортклуб Лаута” ДЗЗД

Поръчката за стадион „Локомотив” е за 12 млн. лева с ДДС, като след избора на изпълнител, съоръжението трябва да се завърши за 24 месеца.

В поръчката е включено проектирането и изграждането на стадион  „Локомотив“, който да покрива изискванията на UEFA за категоризиране на стадиони за срещи от европейските клубни турнири от  „Трета категория“. Спортното съоръжение трябва да има общ капацитет от около 14000 седящи места, а проектът трябва да предвижда възможност за етапна реализация на всяка трибуна, съобразно изпроектираната и одобрена идейна концепция.

Първата стъпка след подписването на договора е да се направен идеен проект, който да бъде одобрен от Общината и по който фирмата да започне работа. Втората стъпка е направата на работен проект, по който ще тече работата. Тези процедури трябва да бъдат извършени в рамките на 4 месеца.  Ако всичко се случи в срок, то строителството на стадион "Локомотив" ще може да започне в средата на следващата година, като работата ще стартира с една от малките трибуни. "

Компанията разполага с 350 служители и се занимава основно със строителни обекти, свързани със спортната инфраструктура - спортната зала в Нова Загора, ремонтът на басейна в Стара Загора, откритите стадиони на стадион "Берое", рехабилитацията на градския стадион в Стара Загора.