Локомотив успя да измъкне точка, а можеше и да победи накрая в двубой срещу Арда в Кърджали, който губеше с 1:4 до 77-та минута и стигна до 4:4. Тонислав Йорданов откри за домакините от дузпа, а Димитър Илиев изравни. През второто полувреме в рамките на 10 минути Котев, Тилев и Коконов направиха 4:1 за Арда, но след това Локомотив успя да стигне до равенството след попадения на Марсел, Димитров и Петрович. 

Двубоят започна ужасно за Локомотив, след като Ел Мами Тетах навлезе в наказателното поле и беше фаулиран от Бидунга. Волен Чинков отсъди дузпа, която Тонислав Йорданов превърна в гол - 1:0. 

В 5-та минута Коконов беше изведен в наказателното поле и стреля, но Рейдър успя да избие с крак.

В 6-та минута Локомотив успя да изравни, Боруков беше изведен добре и стреля, топката срещна гредата, но се насочи към Димитър Илиев, който в опразнената врата реализира - 1:1. 

В 37-та минута Тетах беше изведен добре и пусна към Коконов, който отбеляза, но голът беше отменен заради засада. 

В 42-та минута Милош Петрович стреля, но топката премина покрай вратата.

В добавеното време на първата част хубав удар на Карагарен срещна гредата. 

В 48-та минута хубав изстрел на Томашевич беше избит в корнер от Луков. 

В 64-та минута Лъчезар Котев получи топката  от Милен Желев и стреля от дистанция, получи се рикошет и топката влетя в мрежата на Рейдър за 2:1.

В 68-та минута Арда вкара и трети гол, след като Тонислав Йорданов центрира, а Иван Тилев отблизо направи 3:1.

В 73-та минута се стигна до 4:1, след като Желев центрира в наказателното поле, където Коконов засече с глава - 4:1.

В 77-та минута Карагарен проби и подаде към Марсел, който отбеляза и намали - 4:2. 

В 86-та минута Салинас центрира от корнер, а Ивайло Димитров успя да засече с глава и направи разликата само гол - 4:3. 

В 88-та минута след центриране от фаул на Салинас, а Петрович засече с глава и изравни - 4:4. 

Във втората минута от добавеното време Марсел стреля, но ударът му премина покрай вратата. 

В последните секунди Бидунга стреля, но Луков спаси, получи се сериозно разбъркване, след което се стигна до корнер за Локомотив. 

След това Локомотив имаше още едно положение Луков не се намеси добре при центриране на Гомис и Марсел стреля, но се получи рикошет и топката излезе в корнер, след който нищо не стана и това беше последното действие в мача.

С тази точка Локомотив събра 37 точки и отново се завърна на седмото място. По-късно днес играят Берое и ЦСКА 1948. В момента Берое е на осмото място с 37 точки, но с по-лоши показатели от Локомотив, а ЦСКА 1948 е на деветото място 36 точки. Арда вече загуби шансове за седмото място и е на 10-а позиция с 32 точки. 

Седмото място дава право на бараж за влизане в Лигата на конференциите. 

На 13 май Локомотив гостува на Берое. 

Арда: Мартин Луков, Милен Стоев, Петко Ганев, Милен Желев, Тонислав Йорданов, Александър Георгиев, Иван Коконов, Ел Мами Тетах, Давид Кики, Илия Юруков, Лъчезар Котев

Локомотив: Лукас Рейдър, Милош Петрович, Кристиан Гомис, Райън Бидунга, Йосип Томашевич, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Александър Василев, Димитър Илиев, Преслав Боруков