Локомотив спечели с 1:0 срещу ЦСКА домакинството от последния кръг в родния елит и завърши по най-добрия начин сезона. Единственият гол вкара Петър Андреев още в 5-та минута. Локо завърши на петото място в крайното класиране, а ЦСКА е трети и ще играе бараж за класиране за евротурнирите.

В двубоят Локо излезе с новите си екипи за сезон 2024-2025. 

Ето ги новите екипи на ЛокоТимът излезе в двубоя срещу ЦСКА с новите си екипи

Двама играчи от Локо - Бабакар Дион и Евандро изиграха последните си мачове за клуба. Двамата не пожелаха да преподпишат договорите си и напускат като свободни агенти.

Локо откри още в 5-та минута, когато Бабакар Дион центрира в пеналта, а Петър Андреев засече чудесно с глава за 1:0.

ЦСКА отговори с удар на Георги Чорбаджийски, който беше много неточен. 

В 14-та минута Петър Андреев отправи опасен удар, който беше избит в корнер от Митов. След изпълнението Дион стреля, но покрай вратата.

В 19-та минута голмайсторът Петър Андреев се контузи и беше заменен принудително от Кристиян Пешов.

В края на първата част Дион стреля от дистанция, а Митов изби удара му, но не се намеси добре, Мичи Нтело обаче не успя да се възползва за и ЦСКА оцеля в тази ситуация.

В самото начало на втората част Мичи Нтело се оказа на около 3 метра от вратата на ЦСКА, но не успя да вкара.

В 55-та минута Чорбаджийски стреля с глава, но покрай вратата. 

В 72-та минута Станислав Шопов отправи топовен удар, който беше уловен от Луков. 

В 80-та минута Лазар Туфегджич направи уникален пропуск, след като преодоля Луков и не успя да уцели опразнената врата. Голът обаче щеше да бъде отменен дори и да беше вкарал, защото в ситуацията беше свирена засада.

Малко след това Турицов напредна и отправи силен удар, който обаче Луков успя атрактивно да избие в корнер.

В 86-та минута играещите последния си мач за Локо - Евандро и Бабакар Дион бяха сменени и изпратени с аплодисменти от феновете. В игра за Локомотив влезе и Алекс Местов, който замени Христо Иванов, а за Местов това беше дебют за първия отбор на Локо.

С победата Локо събра 58 точки и завърши на петото място в крайното класиране. ЦСКА завърши трети с 67 точки и на 31 май ще е домакин на ЦСКА 1948 или Арда в баража за евротурнирите.

Локомотив: Мартин Луков, Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Тодор Павлов, Оливие Камдем, Христо Иванов (Алекс Местов 86 мин.), Евандро (Ивайло Иванов 86 мин.), Петър Андреев (Кристиян Пешов 19 мин.), Бабакар Дион (Ефе Али 86 мин.), Мичи Нтело (Мартин Петков 66 мин.), Димитър Илиев

ЦСКА: Димитър Митов, Иван Турицов, Енес Махмутович, Мено Кох, Сайней Санянг, Джонатан Линдсет, Емануел Шакич (Петко Панайотов 73 мин.), Улаус Скаршем, Станислав Шопов (Александър Николов 85 мин.), Георги Чорбаджийски (Наско Цеков 73 мин.), Данило Асприля (Лазар Туфегджич 46 мин.)