Локомотив започва сезон 2024-2025 с домакинство на Арда. Двубоят е днес от 19:00ч. на стадион Локомотив. 

"Смърфовете" са с нов треньор в лицето на Любослав Пенев, който беше последните години начело на Хебър и успя два последователни сезона да спаси от изпадане тима от Пазарджик. Пенев замени Александър Томаш, който си тръгна след скандал със собственика Христо Крушарски. Той обаче няма да направи своя дебют днес, защото е наказан от миналия сезон, когато беше треньор на Хебър и ще изгледа двубоя от трибуните, а двубоят ще бъде воден от неговия помощник Атанас Стоилов.

Локомотив се раздели с двама много основни футболисти като Бабакар Дион и Евандро, които си тръгнаха като свободни агенти, а договорите на Йоан Баи и Мартин Райнов не бяха подновени.

Трима са новите играчи - Никлас Пенев, който дойде от Хебър и е син на Любослав Пенев, Данило Полонский от Пирин и Юлиен Лами от Мура. От наем се завърна Георги Каракашев.

През миналия сезон Локомотив завърши на 5-то място в крайното класиране, Арда беше на 8-ма позиция. 

Арда е доста променена от миналия сезон, след като тимът се раздели с почти цял отбор, но успя да вземе нови играчи. Начело на Арда пък се завърна Александър Тунчев, който е шампион с Локомотив и като треньор изведе тима до сребърните медали. 

Трайно контузен за Локомотив е Петър Андреев. 

Съдия на двубоя ще е Драгомир Драганов. 

Вероятни състави: 

Локомотив: Мартин Луков, Ангел Лясков, Мартин Паскалев, Хорхе Сегура, Оливие Камдем, Христо Иванов, Георги Каракашев, Николас Пенев, Юлиен Лами, Димитър Илиев, Мичи Нтело

Арда: Анатоли Господинов, Густаво Каскардо, Емил Виячки, Пламен Крачунов, Димитър Велковски, Борислав Цонев, Иван Тилев, Борис Тютюков, Баран Аксака, Станислав Иванов, Чинонсо Офор