Босът на Локомотив Пд Христо Крушарски направи поредното си култово изказване за онова, което става в клуба, както и за трансферната политика. В студио Дерби той разкри, че за последната година е на печалба и изрази увереност, че ще докара Локо до нивото на Манчестър Сити. Крушарски се изказа по любопитен начин и за защитника Стивън Езе.

Не може щабът на Бруно Акрапович да е по-голям от на Манчестър Сити. Искаше анализатор - окей. Ванчо Траянов сега е в щаба. Или ще вършат това, за което са дошли, или - у лево. Нямам нужда от хора, които да ми дават акъл. Имам нужда от пари. За четири години се вижда, че пътят е правилен. Ако живея така още десет години, мога да докарам Локомотив до нивото на Манчестър Сити, заяви Крушарски.

Дадоха ми списък от 20 футболисти, но тези играчи няма да ги пусна дори да играят в Говедарци. От много години сме приятели с Чавдар Цветков. Има едно качество. Притежава поглед към футбола. Като види човек, може да каже дали става, или не става. Понякога му пречи, че се запъва като магаре на мост. Нито един човек не е седнал с мен да изпие една ракия, за да ми каже, че съм пияница. Да те псуват на майка, е толкова грозно, че няма накъде. Всичко това се случва от отнемане и въвеждане на реда.

Редът в Локомотив е ясен и точен. Който не върши работа, порталът е широко отворен и лети като от Байконур. Няма такъв луд, който да дава пари, без да знае къде отиват те. Трябва да имаш план, върху който да градиш и надграждаш. Аз съм на печалба около 500 000 от тази година, каза още босът на черно-белите.

Стивън Езе има един мениджър, както всички пияници, които им мътят главите. Има трима-четирима, които се обаждат. Казват ми да им дам Езе, но без пари. Имал за него добра оферта, ама за без пари. Момчетата не са виновни. Толкова им е акълът. Питах Езе: "Кой има оферта за теб, защото не можеше да спираш топката, като дойде в Локомотив.“ Той в краката беше... И сега е дърво, но е по-малко дърво, допълни Крушарски.

Той говори и за старши треньора Бруно Акрапович, както и за школата. Това, което се вижда сега, е част от тази работа, която вършим от четири години. Бруно Акрапович е немски възпитаник. Моят успех е това, че успяхме да въведем ред и порядък в Локомотив. Не крия, че Ивайло Петев препоръча Акрапович. Поговорихме си пет минути с него и ми стана ясно, че той може да отнеме функциите, с които се занимавах. Треньорът трябва да спазва политиката на собственика, защото той дава парите. Сега в школата на клуба има треньори, които спазват изискванията на Акрапович. Вчера имах разговор с Христо Колев, който води техническата подготовка на школата, води 6 деца индивидуално. Не искам да потвърждавам неговите думи, той ми каза, че има само две момчета, които може да влязат в мъжкия футбол, каза Крушарски.

За да приемем мачовете от Лига Европа, ми отне много нерви. Парите ги оставям настрани. Проектът за "Лаута" е готов от три години. Трябва държавата да се намеси, за да се направи това, което искаме. Няма да говоря за концесията, защото няма да стане скоро. Не е въпрос на пари, а е въпрос на разбиране и влизане в проблема,  добави още президентът на Локомотив.

Крушарски защити президента на БФС Борислав Михайлов след въпрос за изваждането на Боби от Изпълкома на УЕФА. Всички се радваме: "Браво, Боби го махнаха от УЕФА". Батето навремето каза една приказка: "Разберете, сега всички сте против мен, но утре няма да има нито един, който да ви защитава". И кой ще отиде сега там? Кога ще имаме човек в УЕФА? Можете ли да ми кажете вие? На Великден, ама не се знае на кой. Докато аз съм президент, никога повече няма да гласувам за човек от футбола, който да управлява. На това му трябва мениджър. Боби малко или много изкара няколко години стаж с опитен човек. Имаше от кой да се учи. Кой е Вуцов сега във футбола? Кой може да седне на стола на Боби, след като е минал през тази школа и е откраднал от Иван Вуцов и Иван Славков? Той е копирал и направи нещо до един момент. Базата малко ли е? Ако нямаме човек в УЕФА, няма да имаме нищо. Няма кой да ти помогне, каза босът на Локо Пд.

Той взе отношение и по въпросите с феърплея в родния футбол и защити бившият халф на Черно море Георги Илиев във връзка със скандала с детектора на лъжата. Тогава Илиев бе набеден със свои съотборници, че е играл симулативно в мача на моряците с ЦСКА в края на миналия шампионат.

Не вярвам на нищо, докато се убедя сам в това, което казват. Не вярвам, че един футболист на тези години може да се подложи на такова унижение. Всички си знаем игрите как ги играем. Едно време може да не съм се занимавал с футбол, но съм бил близо до футбола и знам как се решаваха нещата. В България феърплеят го няма. Ако се съберем и сме единни, няма да има тези проблеми. Вчера във Враца: "Купил си мача". Аз нямам пари да се усмихна, ще купя мач. Ако имам излишни пари, ще ги давам за глупости ли? Това няма как да стане. Беше ми трудно, докато изчистя името Локомотив и черно тото. Виждали ли сте черно тото? Аз такова животно не съм виждал. За мен Георги Илиев е чист, но някой използва момента да ги накисне, натопи или излъже. С него не съм говорил за това. Говорил с него по телефона и то за личните условия. Разговорът беше пет минути. Не ми се вярва да е правил такива простотии, завърши Крушарски.