Голяма пловдивска компания е подкрепила проекта за скулптурата на легендарния футболист на Локомотив Пд Аян Садъков, който си отиде от този свят на 1 юли 2017 година. Фирма Рефан е оказала огромна помощ за осъществяване на съвместната инициатива на фенклуба и ръководството на черно-белите. Това призна синът на Аян Садъков – Ерол. Предварителните сметки за този проект показваха едно, но сумата набъбна и ни трябваше допълнителна помощ. Фирма Рефан се отзова и ни оказа съществена подкрепа, за което сме безкрайно благодарни, каза Ерол Садъков.

Скулптурата на входа към стадион Лаута ще бъде официално открита утре в 15 часа – 2 часа и половина преди началото на дербито с Ботев. Статуята е дело на известния наш скулптор Трифон Неделчев, който е заклет локомотивец и от години живее и работи в Германия. На откриването са поканени и се очаква да присъстват много видни общественици и спортни деятели.

 

Откриват статуята на великия Аян Садъков точно преди дербито на Лаута ВИДЕОИзвестният наш скулптор и голям локомотивец Трифон Неделчев увековечи футболната легенда на черно-белите