Националът на ЦСКА 1948 Галин Иванов бе награден за Футболист №1 в efbet Лига за месец октомври според InStat Index. Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИНСТАТ – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Атакуващият халф бе втори след Атанас Илиев от Ботев (Пд) за месец септември, но сега се качи на върха с индекс на ИНСТАТ 365. Галин Иванов изпревари с 5 пункта капитана на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев, който завърши втори с индекс 360.

Призовата тройка допълва друг футболист на ЦСКА 1948 – голмайстор №2 във вечната ранглиста на родния елит Мартин Камбуров. Опитният нападател остана с Инстат индекс 357. За Камбуров това е и първо присъствие в класацията.

Припомняме, че за победител се обявява играчът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на футболиста – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.