Капитанът на Локомотив Димитър Илиев бе избран от спортните журналисти за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2021 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“. Призът за Илиев е трети пореден в тази класация.

В оспорвана битка за първото място капитанът на „черно-белите“ събра 91 точки, с 5 точки повече от Тодор Неделев, който остана втори в класацията с 86 точки. Третото място заслужи Георги Минчев с 26 точки.
.
51 спортни журналисти от 32 медии, както и представители от пресслужбите и на четирите пловдивски клуба, гласуваха тази година в петото поредно издание на анкетата „Футболист №1 на Пловдив“, като лично дадоха своя вот за призьорите.

"За мен е чест да спечеля вотът на журналистите. Знаем какви феноменални футболисти са от Пловдив. Поздравявам всички момчета, които попаднаха в тази класация. Радвам се, че Марица се възражда, вече са във Втора лига и играят хубав футбол. Поздравявам всички, които се занимават с футбол в Пловдив, защото това не е никак лесно в последните години. Благодаря на всички мои съотборници и това, че за поредна година записахме много силни резултати. Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Пожелавам повече здраве и годината да бъде по-добра от предишната", заяви Димитър Илиев пред официалния сайт на Локомотив.