51 спортни журналисти от 32 медии, както и представители от пресслужбите и на четирите пловдивски клуба – Ботев, Локомотив, Спартак и Марица, гласуваха тази година в петото поредно издание на анкетата Футболист №1 на Пловдив организирана от  „Темпо Нюз“.

Димитър Илиев е избран за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2021 година. Звездата на Локомотив за втора поредна година печели призива.

33-годишният национал взе първото място , като събра 91 точки, само с 5 точки повече от национала на Ботев Тодор Неделев, който остана втори в класацията с 86 точки. Третото място заслужи нападателят на Локомотив (Пловдив) Георги Минчев, събрал 26 точки. На четвъртото място се нареди  младежкият национал на Ботев Димитър Тонев, който събра 17 точки.

Петото място в анкетата, с равен брой точки – по 12, заеха двама играчи – голмайсторът на Марица и на Втора лига – Мариян Тонев, и бразилецът Маркиньос.

Бившият нападател на Ботев Атанас Илиев отново намери подобаващо място в традиционната класация на медиите за най-добрите футболисти на Пловдив, като се нареди на шестото място с 11 точки.

Нататък в класацията са вратарят на Ботев Георги Аргилашки със 7 точки, Па Конате – с 6 точки, Виктор Генев, Бисер Бонев и Илия Николов – с по 3 точки, Петър Витанов – с 2 точки, както и Тодор Тимонов, Николай Николаев, Веселин Марчев, Реда Рабей, Георги Лазаров, Илко Пиргов, Еманюел Току, Мартин Паскалев и Бирсент Карагарен – с по 1 точка.

В анкетата на „Темпо Нюз“ имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии, като условието бе те в момента да са действащи журналисти. На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена коректна класация и определена призовата тройка, според вота на участвалите журналисти.