Почетният президент на Локомотив (Пловдив) и легенда на българския футбол Христо Бонев заяви, че и 10:0 е нямало да бъде нелогичен резултат в Битката за Пловдив.

"Дербито между Локомотив и Ботев е най-очакваният мач. По мое мнение то е много по-вълнуващо от Левски - ЦСКА. Въпреки че отборът имаше проблеми - коронавирус, контузени играчи, напускане на треньора, новите момчета Тунчев, Жоро Илиев, Стоян Колев и Данчо Юруков съумяха бързо да възстановят футболистите най-вече психологически и да ги подготвят за дербито. Превъзхождахме Ботев във всяко едно отношение и 6:0 е резултат, който не показва точно съотношението на силите на терена. Още през първото полувреме, а и през второто, можеше да увеличим головете. И 10:0 нямаше да е нелогичен резултат", категоричен бе Зума пред "Тема Спорт".

"Жалко е, че стадионът бе празен. Отчайващо е, че такива мачове са без публика заради забраната. Но наши фенове имаше извън стадиона и те отдадоха с аплодисментите си заслуженото на героите на терена - футболистите и треньорите. Гордея се с този Локомотив. Футболисти, които не са скъпоплатени, които не са гръмки звезди, каквито други отбори в България се опитват да закупят. Крушарски не е човек, който дава големи суми за имена. Той разчита на хората, в които има доверие, да работят и да подготвят тима така, че да изглежда по този начин. Мнозина се съмняваха, че след отсъствието на Акрапович ще има някакъв спад в играта, но заслугата на Александър Тунчев и екипа му е, че съумяха да възстановят климата в отбора. Те се възползваха по най-добрия начин от наследството, което получиха. Горд съм от това, което видях на "Лаута".

"Хората от треньорския състав знаят какво е да печелиш титлата. Те трябва да решат и да поставят задачата пред отбора и да се гони първото място. Аз може би съм най-горд, защото за мен мачовете между Локомотив и Ботев са нещо, което ми влияе на самочувствието и психиката. Когато отборът побеждава, и то с такава игра и резултат, мога по цял ден да вървя с гордо вдигната глава и на челото ми да пише "Локомотив", щастлив е Зума.