Съдийската комисия към БФС излезе със становище относно съдийството на рефера Ивайло Стоянов и помощниците му на мача между Локомотив Пд и ЦСКА, завършил 2:1 за червените на Лаута. Тогава гостите изравниха от много спорна дузпа, а в 87-та минута отмениха чист гол на Локо заради несъществуваща засада, преди червените да вкара победен гол в самия край на срещата. Президентът на Славия Венци Стефанов нарече Стоянов "помияр", а Съдийската комисия пусна декларация, в която оценява съдийството като безгрешно при отсъждането на дузпата, но не споменава нищо за отменения гол и измислената засада. Ето гледната точка на СК:

Във връзка с изявлението на г-н Венцеслав Стефанов, че „помияр“ е класирал ЦСКА за Лига Европа, СК при БФС изразява следното становище:

СК при БФС осъществява своята дейност при стриктно спазване на нормативните документи на БФС, етиката и морала.

На свое заседание на 11.07.2020 г. бе разгледана конкретната среща „Локомотив“ (Пловдив) – „ЦСКА – София“, както и ситуацията с отсъдения наказателен удар. Подробния анализ на ситуацията дава основание единодушно да се приеме, че наказателния удар е отсъден съобразно правилата на играта. Съдийската бригада е оценена коректно съобразно правилника на футболното съдийство и методиката на УЕФА. В тази връзка СК при БФС, счита отправените обвинения за допуснати грешки и преднамереност в дейността на СК при БФС за неоснователни и безпочвени.

СК при БФС призовава всички участници в първенството да спазват правилата на феърплея и да се осигурят нормални условия за протичане и приключване на първенството.

Абсолютно неприемливи са отправянето на квалификации и обиди към длъжностни лица на футболните срещи в първенствата и турнирите под егидата на БФС, както и отправянето на внушения и опит за въздействие върху тях.

Локо загуби нелепо на Лаута след драма и късен отбрат срещу ЦСКАЧервените биха с 2:1 със спорна дузпа, отмениха гол на черно-белите