Локо допусна нелепа загуба от ЦСКА на Лаута в мач от първенството. Червените биха с 2:1, като Локо бе по-добрият тим в голяма част от двубоя и не заслужаваше да падне, а и реферските отсъждания определено бяха в ущърб на черно-белите. Двубоят бе своеобразно повторение на финала за Купата на България миналата сряда, спечелен от пловдивския тим след дузпи. Сега ЦСКА взе частичен реванш. Мачът се игра пред празни трибуни, а Локо излезе без 7 титуляри от финала, след като по-рано през деня стана ясно, че петима са с коронавирус. Въпреки това черно-белите бяха по-добрият тим, особено преди почивката, държаха играта напред, пресираха дълбоко противника и не му позволяваха да наложи надмощие.

Първата опасност бе за ЦСКА. Още във 2-та минута Алмейда върна лошо с глава към вратаря, Али Соу стреля от границата на пеналта, но Луков спаси. Локо отвърна с удар на Салинас в 11-ата минута, който профуча покрай гредата. В 20-ата минута Тиаго от гостите тресна гредата с удар от двайсетина метра, топката се отби в гърба на вратаря Луков, който успя да я улови. Последваха две възможности на Локо, като в центъра на вниманието отново бе Салинас. Най-напред той напредна фронтално и стреля, но вратарят спаси, след това изпълни отлично пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от гредата. В самия край на първата част червените разиграха добра акция отляво, Мазику върна към Малинов, но ударът му мина далеч над гредата.

След почивката гостите опитаха натиск, но нямаха особени шансове срещу организираната отбрана на Локо. В 61-та минута домакините поведоха. Салинас се възползва от грешно отиграване на Занев в отбрана и заби топката под гредата. Последва пропуск на Малонга, чийто удар се отби в ръката на Занев и излезе в корнер. Реферът обаче прецени, че играта на защитника на ЦСКА е била неволна. В 80-та минута Витанов направи шпагат на Малинов, който се възползва и си изработи дузпа, реализирано от Тиаго за 1:1. Дузпата обаче беше меко казано спорна, защото Малинов търсеше контакт. В 87-ата минута реферите спряха голова атака на Локо с несъществуваща засада на Малонга и не зачетоха попадението на смърфовете. В края червените пропуснаха 2-3 положения, а в 5-ата минута на добавеното време стигнаха до пълен обрат. Ахмедов изведе Али Соу, който донесе победата.

ЦСКА е втори с 56 точки и в последния кръг се нуждае от точка у дома срещу Берое, за да запази позицията си и да си осигури участие в Лига Европа. Левски е трети с 53 точки и трябва да победи Локо у дома, за да си осигури поне бараж за Европа срещу седмия. Славия е на 4-то място с 52 точки и има минимални шансове за бараж. Белите са домакини на шампиона Лудогорец и за да играят бараж, трябва да победят Лудогорец задължително и да се надяват сините да не бият Локо. Черно-белите са с 50 точки и загубиха шансове за медали, но пловдивският тим си свърши работата и взе квота за Европа със спечелването на Купата на България.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА-СОФИЯ 1:2

1:0 Лукас Салинас 61, 1:1 Тиаго 80 - дузпа, 1:2 Али Соу 90

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 71. Луков, 5. Малембана, 4. Акиниеми, 25. Масоеро, 34. Витанов, 15. Пулиезе, 50. Томашевич, 44. Николаев, 16. Салинас, 23. Малонга, 61. Алмейда

ЦСКА-СОФИЯ: 13. Бусато, 28. Гълъбов, 11. Занев, 26. Антов, 3. Жеферсон, 18. Мазику, 15. Малинов, 17. Енрике, 20. Тиаго, 10. Евандро, 22. Соу