Звездата на Лудогорец Върджил Мисиджан се замеси в грандиозен скандал в родината си Холандия.Той е бил арестуван и след това освободен от холандската полиция, като е разследван заради побой над 68-годишен мъж на паркинг в Розендал. Потърпевшият е в болница със счупен глезен и контузии на лакътя.

Адвокатът на Мисиджан Ноортйе Лут потвърди за инцидента пред местните медии, но подчерта, че неговият клиент е действал при самозащита. Според него има и свидетелски показания за това. Скандалът е станал заради неправилно паркиране на Мисиджан, за което той получил забележка от 68-годишният Рон ван Акелен. Според приятел на футболиста мъжът пръв е избутал Мисиджан и е отправил обиди на расистка основа към него. Жена на Ван Акелен обаче отрича това: Съпругът ми помоли шофьора да премести колата си. Извършителят даде очилата си на своя приятел и събори Рон на земята. И то при положение, че има сърдечни проблеми. Съпругът ми не го е провокирал, обясни тя и показа снимка на глезена на счупения глезен на мъжа си.

След мелето полицията е арестувала Мисиджан, който е разпитан и после освободен. Мисиджан ще трябва да се яви пред съда на 30 март.