Нова порция интересни сблъсъци предлагат днешните първи осминафинали в Шампионската лига. В 22 часа Тотнъм посреща Борусия Дортмунд в крайно интригуващ двубой между два от най-атрактивните отбори в Европа.  В Тотнъм продължават да липсват две от големите звезди в лицето на Хари Кейн и Деле Али. Бен Дейвис също е в лазарета, а с проблеми е и Дани Роуз. Добрата новина все пак е, че Ерик Ламела и Ерик Дайър подновиха тренировки и ще могат да играят в двубоя довечера.

В Борусия положението не е много по-добро. Марко Ройс, Лукаш Пишчек, Юлиан Вайгъл и Пако Алкасер отпаднаха от сметките за срещата заради различни травми. Томас Дилейни се очава да се завърне в състава, а Марио Гьотце вероятно ще се наложи да води атаката довечера.

На сцената тази вечер, също в 22 часа излиза и действащият европейски клубен шампион Реал, който гостува на младия отбор на Аякс. Холандският гранд проби до елиминациите за пръв път след сезона 2005-2006 г., но специалистите не му дават особени шансове срещу Кралския клуб. Домакините ще могат да разчитат на голямата си звезда Френки де Йонг, който се възстанови от травмата си, а от лятото ще заиграе в Барселона. В тима на Реал няма особени проблеми с контузени футболисти.