Голямата новина от днес се потвърди. Зинедин Зидан официално се завръща като старши треньор на Реал Мадрид, след като напусна преди 10 месеца. Тогава той си тръгна изненадващо след третия пореден трофей в Шампионската лига. Французинът сменя аржентинеца Сантяго Солари под чието ръководство Белия балет загуби шансове да се бори за купа през този сезон. Кралския клуб отпадна за Купата на Краля и Шампионската лига и изостава фатално в борбата за титлата в Испания. Договорът на новия стар треньор е до юни 2022 година.

Според информациите Зидан се е съгласил отново да поеме Мадрид, защото ръководството му е обещало 300 милиона евро за лятна селекция, като цел номер 1 е белгийската звезда на Челси Еден Азар. Също така той е поискал да има и ролята на спортен директор и да изпълнява цялата спортно-техническа власт в клуба. Също така се говори, че клубният президент Флорентино Перес е искал на поста Жозе Моуриньо, но останалите членове на управата не са се съгласили.

Това е специален ден за всички, щастлив съм да се завърна, коментира Зидан. Флорентино ми се обади и нямаше вариант да му откажа в този момент. Преди осем месеца напуснах, защото имах нужда от промяна, а и клубът имаше нужда от нея, след като спечели всичко. Когато си тръгнах беше най-доброто решение за всички, сега нещата са различни. Това беше правилното решение към този момент. Не съм бил далеч от Реал през тези осем месеца. Не съм щастлив от това, което се случи, но е нормално да настъпи спад, след като си спечелил всичко. Имах и други предложения, но не ги приех. Много неща ще се променят за следващия сезон, но сега е важно да завършим започнатия. Остават 11 мача до края и трябва да ги изиграем добре. Кристиано Роналдо не е тема днес. Всички знаем какво означава той за Реал Мадрид, той е един от най-добрите в света, но вече не е част от клуба”, каза още Зидан, който ще работи с щаба от първия си престой начело на Белия балет.