Женският национален отбор по футбол ще домакинства днес на стадион "Локомотив" в Пловдив на Косово в двубой от втория кръг в турнира на Лигата на нациите дивизия С. Мачът е днес от 18:00ч. 

Националките стартираха чудесно с победа с 1:0 над Северна Македония в Скопие. Йоана Станкова пък влезе в историята, ставайки първият голмайстор в турнира Лигата на нациите при жените. Косово почива в първия кръг, а в групата са само трите тима. 

Първият се класира директно за дивизия В, а вторият ще играе допълнителна квалификация за класиране за дивизия В, третият остава и догодина в дивизия С. 

Реално при успех днес националките ще си осигурят минимум второто място в групата. 

Какво заяви националният селекционер Силвия Радойска и футболистката Лора Петкова преди двубоя вижте тук:

Футболните националки: Искаме да зарадваме пловдивската публика с победа и да се класираме напред в Лигата на нациитеУтре националките приемат Косово на "Лаута" във важен мач от Лигата на нациите

"Лъвиците" домакинстваха на стадион "Локомотив" в Пловдив и в световните квалификации, но в тях не успяха да запишат победа. 

В тях националната селекционерка Силвия Радойска не успя да използва в един мач две от най-силните си състезателки Симона Петкова и Евдокия Попадинова, които са на линия за днешния мач. В квалификациите поне една от двете беше контузена и само в един мач те успяха да играят в един мач заедно. 

Съдия на двубоя ще е Ловиса Йохансон от Швеция. 

Вероятен състав:

България: Роксана Шахънска, Мариела Недева, Нора Димитрова, Яница Иванова, Кристина Караиванова, Йоана Станкова, Лора Петрова, Ивана Найденова, Александра Янева, Едвокия Попадинова, Димитра Иванова