Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска и една от футболистките в състава Лора Петрова дадоха пресконференция преди втория мач на "лъвиците" от Лигата на нациите срещу Косово. Двубоят е утре от 18:00ч. на стадион "Локомотив", а България стартира чудесно в турнира и победиха Северна Македония с 1:0. С успех срещу Косово националките ще се приближат до своята цел да се класират за дивизия В в Лигата на нациите.

"Победата срещу Северна Македония беше много важна за нашия отбор. Това е отбор, който винаги желаем да побеждаваме в контроли. Радваме се, че успяхме да го направим и в официална среща. Това донесе положителна емоция на целия състав. Смятам, че добиха още по-голяма увереност и самочувствие. Голът Йона Станкова е изключителна привилегия. Много се радвам за нея, защото тя току-що навърши 18 години и една от младите ни състезателки. Това да те публикуват в сайта на УЕФА и да влезеш в историята на женския футбол с първи гол в Лигата на нациите е страхотно. С отбора на Косово играхме два приятелски мача през февруари на турнир в Турция и през април в Бояна. За съжаление и в двата мача ги загубихме. Двойно по-мотивирани сме да излезем срещу отбора на Косово след тези две поражения и да ги победим в официален мач. Отборът на Косово е доста балансиран и разполага с добри състезателки във всички линии. Имат много опит, една от състезателките им играе отскоро в Бешикташ. Познаваме добре отбора и знаем какво да очакваме. Гледахме последните им приятелски срещи и видяхме, че имат проблеми в някои фази от играта. Имаме доста отбелязани голове от статични положения и ще разчитаме на тях. Иска ми се да победим опитния отбор на Косово, който от години не е пропускал световни и европейски квалификации. Целта пред нашия тим е да се класира за дивизия В в Лигата на нациите. Утрешния мач е много важен затова, защото при евентуално победа можем да си осигурим класиране в по-горна дивизия", каза Силвия Радойска.

"Евдокия и Симона рядко ги използвах заради контузии в световните квалификации и се радвам, че сега и двете са в отбора. Сега Евдокия има проблеми с контузия след мача със Северна Македония и ние ще преценим коя ще играе. Играхме срещу много силни отбори в световните квалификации и натрупахме сериозен опит. Като цяло играхме срещу силни съперници и за съжаление не успяхме да зарадваме пловдивската публика с победа и се надяваме това да стане утре. Разчитаме на млад отбор, който трупа опит с подобни срещи и покрай по-опитните ни футболистки може да научат още много неща", заяви националната селекционерка Силвия Радойска. 

"Настроението в отбора е много положително. Очакванията ни за утрешния мач е за голяма битка. Добре запознати сме с отбора на Косово. Сигурна съм, че ще излезем много мобилизирани и се надяваме да спечелим трите точки. Смятам, че много хора ще дойдат да ни подкрепят и се надявам да ги зарадваме с победа", заяви футболистката Лора Петрова. 

Страхотни! Футболните националки започнаха с победа в Лигата на нациите, другата седмица играят в ПловдивНационалките победиха Северна Македония като гост

Футболните националки амбицирани за добро представяне в Лигата на нациите, две от звездите са в отбораСледващата седмицата националките домакинстват в Пловдив