На феновете на Нюкасъл най-вероятно ще бъде забранено да се обличат като араби. Причината е, че известната организация за борбата с дискриминацията и расизма Kick it Out. Представителите на организацията ще разговаря с ръководството на Нюкасъл да забранят на феновете да се обличат в арабски външен вид на мачовете на отбора. 

Припомняме, че Нюкасъл беше взет от Кронпринц на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и мачът с Тотнъм в неделя беше първия в ерата на новия собственик. Хиляди привърженици на тима дойдоха на стадиона облечени в арабски дрехи. 

В понеделник Kick it Out събра информация за антидискриминационно поведение от мачовете през уикенда, както правят от организацията всяко начало на нова седмица и очакват да разберат дали има някакви конкретни оплаквания от инциденти на мача на Нюкасъл, преди да се свържат с клуба.

На феновете на Нюкасъл ще им бъде забранено да си придават характерния арабски външен вид, тъй като това може да се счита за расистко, обидно или културно безчувствено.

Нюкасъл обаче има да решава още няколко проблеми - клубовете в Англия са твърдо против новата сделка и се опитват да направят всичко възможно да ограничат финансовия поток към отбор, който се очаква да потече още през зимния трансферен прозорец. Нюкасъл може да се превърне в най-скъпия отбор в света. 

Освен това отборът се бори и за своето спасение във Висшата лига, но няма как да направи трансфери до зимната пауза.